• Lorem ipsum

Dé tips voor het voorjaarsonderhoud van je PVC- en laminaatvloer

4 Mar 2024

In deze blog vertellen we je alles over het voorjaarsonderhoud en reinigen van je PVC- en laminaatvloer Nu de lente weer gaat beginnen, is het tijd om je huis een frisse start te geven met een grondige voorjaarsschoonmaak! Bij Vloerenhuys de Veluwe in Nunspeet begrijpen we hoe belangrijk het is om je vloer in topconditie te houden. Daarom hebben we een aantal handige tips om je PVC- en laminaatvloer te onderhouden.

Tip 1: Dagelijks onderhoud
Start je voorjaarsschoonmaak met het plaatsen van schoonloopmatten bij alle ingangen van je huis, om vuil en vocht buiten te houden en om beschadiging door vuil, steentjes, zand of vocht tegen te gaan. Reinig deze matten regelmatig door ze te stofzuigen of uit te kloppen. Verwijder ook dagelijks stof en zand met een zachte bezem, stofzuiger met zachte borstel of stofwisser om krassen te voorkomen.

Tip 2: Grondige reiniging
Tijdens de voorjaarsschoonmaak is het essentieel om je vloeren grondig te reinigen. Dweil de vloer regelmatig met lauw water en een mild reinigingsmiddel. Minimaliseer wel het watergebruik, want de vloeren zijn niet bestand tegen langdurige blootstelling aan water. Gebruik verder geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de toplaag van de vloer kunnen beschadigen.

Tip 3: Speciale reinigers en bescherming
Gebruik geen huishoudelijke reinigingsmiddelen of laminaatreinigers. Deze bevatten vaak bijtende bestanddelen die de vloer aantasten. Overweeg professionele behandelingen zoals een speciale polish voor je PVC vloer of het aanbrengen van viltglijders onder meubels voor je laminaatvloer.

Met deze tips voor voorjaarsonderhoud kunnen je PVC- en laminaatvloer stralend de lente in gaan! Ontdek ons assortiment bij Vloerenhuys de Veluwe en investeer in vloeren die geschikt zijn voor elk budget! Bezoek onze webshop voor online bestellen. Voor verdere vragen of advies staan onze experts altijd voor je klaar.

Adres
Industrieweg 14
8071 CT Nunspeet
Tel: +31(0)341 75 92 52
Email: [email protected]

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 17:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag 9:00 - 12:00
Zondag Gesloten

Wilt u persoonlijk advies, maar bent u niet in de gelegenheid om langs te komen?
Neemt u dan contact met ons op!

Tot snel!

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »