• Lorem ipsum

Tips voor het onderhouden en schoonmaken van je laminaatvloer

4 Sep 2023
door Caroline

Regelmatig stofzuigen
Begin met het verwijderen van stof en vuil door regelmatig te stofzuigen. Gebruik een zachte borstel- of parketborstel om krassen te voorkomen. Stof en vuil kunnen schurend zijn en het oppervlak van je laminaat beschadigen.

Voorkom wateroverlast
Laminaatvloeren zijn gevoelig voor vocht. Veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk op om kromtrekken en beschadiging van de vloer te voorkomen. Gebruik altijd een licht vochtige dweil en wring deze goed uit voordat je begint met schoonmaken. Als alternatieve oplossing bieden wij ook speciaal Aqua Laminaat aan. Lees hier meer over >

Gebruik de juiste reinigingsproducten
Kies reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor laminaatvloeren. Vermijd agressieve chemicaliën en schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de toplaag van je laminaat kunnen beschadigen. Een mild, pH-neutraal schoonmaakmiddel is meestal de beste keuze. 

Bescherm tegen krassen
Plaats vilten onderzetters onder meubelpoten om krassen op je laminaatvloer te voorkomen. Gebruik ook beschermende matten bij de ingangen van je huis om vuil en grit buiten te houden.

Regelmatig onderhoud
Af en toe kun je een speciale laminaatreiniger gebruiken om diepere reiniging en bescherming van je vloer te garanderen. Volg de instructies op de reiniger zorgvuldig.

Voorkom scherpe voorwerpen
Vermijd het slepen van zware voorwerpen over je laminaatvloer, omdat dit krassen kan veroorzaken. Til in plaats daarvan voorwerpen op of gebruik viltglijders om schade te voorkomen.

Controleer op beschadigingen
Inspecteer je laminaatvloer regelmatig op eventuele beschadigingen, zoals krassen, deuken of losse planken. Repareer deze zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de levensduur van je laminaatvloer verlengen en ervoor zorgen dat hij er altijd prachtig uitziet. Een goed onderhouden laminaatvloer is niet alleen een investering in je interieur, maar ook in de waarde ervan. Bij Vloerenhuys de Veluwe vind je hoogwaardige laminaatvloeren die met de juiste zorg nog langer meegaan.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »